Tarina satukorttien taustalla

"Idea satukorteista syntyi, kun nuorin poikani sai silmälasit. Häntä huolestutti, miten eskarikaverit suhtautuvat asiaan ja päiväkodin henkilökunta halusi käsitellä aihetta etukäteen ryhmässä, mutta kirjastosta ei löytynyt yhtään kirjaa aiheesta.

Sain siitä idean korteista, joissa käsitellään erilaisuutta, suvaitsevaisuutta sekä kaveri- ja tunnetaitoja. Silmälaseista syntyi tarina silmälasikäärmeestä. Korttien muoto tuntui kätevämmältä kuin nidottu kirja ja kortit kulkevat helposti mukana. Lisäksi pakkaan voi helposti luoda lisäkortteja samaan pakkaukseen. Sukulaiset voivat lähettää kortteja vaikka yksitellen elämänsä tärkeille lapsille.

Itse rakastin pienenä satuja, joissa oli jokin opetus tai teema. Sellaisen halusin myös satukortteihin. Jokaisen tarinan lopussa on pieni opetus, joka kokoaa tarinan sanoman yhteen.Ideat korttien tarinoihin ovat syntyneet vuosien varrella ja maalaukset syntyivät syksyllä 2021 kymmenen päivän koronakaranteenin aikana, kun piti keksiä pitkiksi päiviksi tekemistä.

Suunnitteilla on myös lisää satukortteja nykyisten tilalle, vielä on tarinoita kerrottavaksi."

Elina Malmi, satukorttien äiti

(kuva: Avia Visuals)